NOMINATIES DOCUMENTAIRE
 
 

Omrop Fryslân - It Swarte Goud (Het Zwarte Goud)

Albert Jensma, Piter Tjeerdsma, Johanna Brinkman, Dirk Hofstede, Thomas Overal, Gerko Jonker, Sybrand Bok, Linze Valk, Harry Zwerver, Martin Wijbenga, Jelmer Douma, Andreas van Neerbos, Hugo Bosgraaf, Piter Zwart, Marijke Akkerman, Tetsje de Groot, Frederik Kampstra

Een serie documentaires over de betekenis van het Friese paard als exportproduct, maar ook als symbool van de Friese identiteit. In het voorjaar van 2016 werd dit ras officieel uitverkoren tot mooiste paard van de wereld.

 

RTV Utrecht – DocU: Het meisje van 672k

Mirjam Marks, Wiro Felix, Albert Klein Haneveld, Neske Kraai, Jelle Peter de Ruiter, Yolande van der Blij

Portret van de 15-jarige Annegien uit Utrecht die met haar persoonlijke en kunstzinnige foto's meer dan 672.000 volgers van alle leeftijden over de hele wereld heeft. Het is een co-productie met KRO NCRV.

 

Omroep Zeeland - Paradijs Glaswater

Fifi Visser, Jean Counet, André van der Hout, Gijs Haak, Eugene Paashuis, Dirk Voorhoeve, Jelle Peter de Ruiter, Yolande van der Blij

Portret van Marianne Schipaanboord die een slimme, humoristische en magische kijk op de wereld heeft. Omdat ze niet kan horen, niet kan praten en spastisch is, tekent ze haar leven, in werk dat getuigt van een scherpe blik en een groot verlangen. Het is een co-productie met KRO NCRV.